Desery/ Mleko kokosowe/ Naleśniki/ Śniadanie

NALEŚNIKI KOKOSOWE

NALEŚNIKI KOKOSOWE

NALEŚNIKI KOKOSOWE

Jak Wasze samopoczucie w weekend? Dzisiaj serwuje na śniadanie naleśniki kokosowe z serkiem i owocami. Tym razem postanowiłam zastąpić zwykłe mleko kokosowym i sprawdzić jak wypadną naleśniki w tej wersji. Przyznam szczerze, że smakują równie dobrze. Dzięki mleku kokosowemu ciasto stało się bardziej delikatne i puszyste, a naleśniki zyskały wyrazisty smak. Jedynym minusem jest brak elastyczności ciasta i jego kruchość. Na patelnię trzeba wlać znacznie więcej masy, aby naleśniki się nie rozpadły. Co za tym idzie, są grubsze, ale nie stanowi to dużego problemu. Mam nadzieje, że spróbujecie przygotować je w domu i będą Wam smakować. Smacznego!

NALEŚNIKI KOKOSOWE

Drukuj

Składniki

  • 2 jajka
  • 400 ml (puszka) mleka kokosowego
  • 200 g mąka
  • szczypta soli
  • 300 g serka waniliowego
  • garść malin i borówek

Przygotowanie

1

Do miski wbić jajka, dodać szczyptę soli i mleko kokosowe. Wymieszać mikserem, aż wszystkie składniki połączą się razem. Dodać mąkę i miksować do uzyskania jednolitej masy.

2

Usmażyć naleśniki.

3

Do serka waniliowego dodać owoce. Wymieszać.

4

Dwie łyżki nadzienia rozsmarować na naleśniku i zawinąć. Podawać.

Wskazówki

Jeśli naleśniki będą przywierały do patelni, dodaj jedną łyżkę oleju do ciasta i wymieszaj.

Może ci się spodobać również